Obegränsad surf på mobilabonnemang

Något som blivit väldigt populärt bland dagens mobilanvändare är obegränsad surf på mobilabonnemang. De flesta använder telefonen till att göra allt från att lyssna på ljudböcker till att sköta bankärenden idag och för att göra detta krävs surf. Så det är inte konstigt att allt fler väljer operatörer som erbjuder obegränsad surf på mobilabonnemang.

Familjeabonnemang från Vimla

1. Vimla

Vimla får 95/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Comviq

2. Comviq

Comviq får 92/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Chilimobil

3. Chilimobil

Chilimobil får 82/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tre

4. Tre

Tre får 77/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Telenor

5. Telenor

Telenor får 80/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Tele2

6. Tele2

Tele2 får 72/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Telia

7. Telia

Telia får 67/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Fibio

8. Fibio

Fibio får 62/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Familjeabonnemang från Halebop

9. Halebop

Halebop får 85/100 poäng!

Läs mer Se erbjudanden

Vad skall man tänka på när man jämför obegränsade mobilabonnemang och vilka egenskaper skall man ha koll på?

När man ska välja mellan olika mobilabonnemang med obegränsad surf finns det många olika egenskaper som det gäller att ha koll på. En av de viktigaste är att välja en operatör som har bra täckning där du bor. Hur bra täckningen är hos en operatör kan skilja som natt och dag beroende på var i landet du befinner dig.

Det enklaste sättet att jämföra täckningen hos flera olika operatörer som erbjuder obegränsad surf på mobilabonnemang är att gå in på deras respektive hemsidor och titta på deras täckningskartor.

Där ser du klart och tydligt var någonstans den enskilde operatören erbjuder bra täckning och var den saknar täckning. Det viktigaste är såklart att kolla om operatören som erbjuder obegränsad surf på mobilabonnemang erbjuder bra täckning där du bor. Om du bor och arbetar på olika platser kan täckningen vara olika bra på de olika platserna. Detta är något att ta med i kalkylen när du letar efter ett bra mobilabonnemang med obegränsad surf.

En annan faktor som kan vara väldigt bra att se över är om det mobilabonnemang med obegränsad surf du väljer har någon bindningstid eller inte. De allra flesta operatörer på marknaden erbjuder idag mobilabonnemang med obegränsad surf utan bindningstid, men det är alltid bäst att kolla upp vad som gäller så att du inte fastnar i något avtal mot din vilja. Den största nackdelen med abonnemang med bindningstid är att abonnemanget blir oflexibelt, särskilt om du skulle vilja byta tjänst eller byta till en annan operatör som har ett bättre erbjudande. I så fall behöver du vänta tills bindningstiden löper ut.

En annan sak som är viktig att kolla upp innan du väljer obegränsad surf på mobilabonnemang är att kolla upp hur mycket surf du får använda utomlands. Detta är särskilt viktigt för dig som reser mycket utomlands i tjänsten eller för dig som planerar att använda mobilen mycket när du åker på semester utomlands. Ett bra tips är att kolla upp hur mycket surf du får använda utomlands även om du har obegränsad surf på mobilabonnemang och i vilka länder du kan surfa utan extra kostnad.

Även om du har obegränsad surf på mobilabonnemang finns det i princip alltid en begränsning när det gäller hur mycket du kan surfa utomlands. Hur mycket skiljer sig dock något oerhört från operatör till operatör.

Något annat som är väldigt viktigt, vilket nästan säger sig självt, är priset. Hur mycket kostar det att teckna olika mobilabonnemang med obegränsad surf? När du har tittat på flera faktorer har du säkerligen redan hunnit sålla bort ett antal alternativ. Bland de kvarvarande finns det med all sannolikhet vissa mobilabonnemang med obegränsad surf som är billigare än andra.

Tänk på att många operatörer har kampanjerbjudanden med jämna mellanrum. Kampanjpriset är ofta bättre än det ordinarie priset, men det är det ordinarie priset du bör titta efter eftersom det är det som kommer att avgöra hur stor din totalkostnad blir när du tecknar ett mobilabonnemang med obegränsad surf.

En vanlig fråga som dyker upp är om det finns fördelar respektive nackdelar som finns med mobilabonnemang med obegränsad surf. Det enkla svaret är ja, det finns både fördelar och nackdelar.

Hur mycket surf man behöver varierar från person till person och det beror till största del på vad man använder telefonen till. Obegränsad surf passar bäst för den person som använder mobilen mycket både på jobbet och på fritiden och som kanske inte har möjlighet att koppla upp sig på ett wifi-nätverk.

Extra mycket surf behövs om personen dessutom ofta delar internet från telefonen för att koppla upp sig via exempelvis datorn. Om man ofta delar internet från telefonen springer mängden surf man använder iväg snabbt.

Den största fördelen med att ha obegränsad surf på mobilabonnemang är att man då slipper behöva oroa sig för att mängden surf tar slut i förtid. Om man i stället har ett abonnemang med en begränsad mängd surf kan det innebära att man måste köpa extra paket med surf och detta blir då en kostnad som lätt springer iväg. Om du har obegränsad surf på mobilabonnemang vet du varje månad vad din totalkostnad blir.

Den största nackdelen med obegränsad surf på mobilabonnemang är givetvis att det är dyrare. Om man inte använder särskilt mycket surf varje månad men ändå betalar för obegränsad surf på mobilabonnemang så kostar det i slutänden mer än vad det hade behövt göra. Det blir således en onödig utgift.

Ytterligare en fördel med obegränsad surf på mobilabonnemang är att dessa abonnemang ofta kommer med generösa erbjudanden och tillbehör. Ett vanligt sådant är att gratis konton hos en eller flera streamingtjänster ingår. Detta är något som kan sänka dina månadskostnader om du tänkt betala för den aktuella streamingtjänsten annars.

Att då kunna baka ihop dessa i ett och samma mobilabonnemang med obegränsad surf är ett mycket bra och smidigt sätt att spara in några slantar.

Hur fungerar obegränsad surf på mobilabonnemang utomlands?

Vilka regler som gäller kring surf utomlands skiljer sig mellan olika operatörer. En bra tumregel är att aldrig utgå ifrån att obegränsad surf på mobilabonnemang i Sverige innebär att du också har obegränsad surf utomlands. Vanligtvis får du då en surfpott som du kan använda för att surfa utomlands. Ett sådant fungerar på precis samma sätt som om du hade haft ett begränsat abonnemang.

Hur stor potten är skiljer sig mellan olika operatörer. Med många mobilabonnemang kommer potten att vara så pass hög att du förmodligen kommer att ha möjlighet att surfa precis hur mycket du vill. Detta förutsätter givetvis att du inte ägnar dig åt aktiviteter som drar extrema mängder surf, som att till exempel streama serier på Netflix i full HD hela dagarna.

En annan bra tumregel är att räkna med att surfpotten som du kan använda utomlands blir mindre om du har ett billigare mobilabonnemang.

Hur fungerar obegränsad surf på mobilabonnemang?

Med obegränsad surf på mobilabonnemang kan du, som namnet antyder, surfa hur mycket du vill utan att oroa dig för att surfmängden ska ta slut. Med obegränsad surf kan du till och med streama serier i telefonen hela dagarna utan att surfen tar slut.

Går det att dela obegränsad surf på mobilabonnemang med hela familjen?

Ja, det går att dela. Det gör man genom att teckna ett familjeabonnemang med obegränsad surf. Detta är ofta i form av ett premiumabonnemang där alla kan surfa precis hur mycket de vill.

Den stora fördelen med denna typ av abonnemang är att ingen i familjen blir lidande om någon annan surfar mycket och med en annan typ av abonnemang hade gjort slut på hela familjens surfpott.

Något att se upp för är att det finns familjeabonnemang som heter något med “obegränsad”, men där det syftar på antalet samtalsminuter och inte på surf.

Finns det en spärr på hastigheten?

Ja, det kan finnas. Hur mycket surf som finns på ett abonnemang och hur snabb surf som erbjuds är två vitt skilda saker. Operatören har ofta satt en maxhastighet för sina abonnemang.

När det gäller obegränsad surf på mobilabonnemang kan det finnas en spärr som gör att hastigheten sjunker markant när man använt en viss mängd surf.

Artiklar